10. tabor Karajžewc

 

Petek, 2.6.2017

14.00 – Irma Čopi: Od volne do izdelka

Na delavnici priznane filcarka iz Bovca bomo spoznavali raznorazne možnosti in postopke obdelave ter uporabe  ovčje volne kot so pranje, sušenje, mikanje, predenje in filcanja volne.

*Prijave na delavnico sprejema Matic (068 692 214)

 

18.00 – Predavanje Janeza Bizjaka: Prvi prebivalci v visokogorju slovenskih Alp

*predavanje bo na turistični kmetiji Želinc

Kdo in zakaj so že pred mnogimi tisočletji hodili in živeli po slovenskih gorah, nam bo predstavil Janez Bizjak, ki že 20 let preučuje poselitev naših gora.

20.00 – Jage babe 

Prvi večer nas bodo v noč s tradicionalnimi pomladnimi in poletnimi pesmimi v pričakovanju sončevega obrata pospremile Jage babe.

22.00 – Akustični žem sešn Sobota, 3.6.2017

 

10.00 – Neža Pavšič: Jutranja joga in pranajama

Dneve na 10. taboru Karajžewc bomo začenjali z jogo ter pranajamo.
Neža nam bo z nežnimi asanami in mehkimi vpogibi pokazala, kako postatajati visoko drevo med drevesi – človek, ki ga napolni narava in lastna energija.


11.00 – Primož Bizjan: Izdelava lokov

 Spoznali se bomo z osnovami duše divjega loka in divjega lokostrelca. Šli bomo naokrog, poiskali primeren les ter na licu mesta izrezljali svoj lok in puščico.

12.00 – Karlo Vizek: Zvočna gong kopel

Zvočno kopel uporabljamo kot orodje za globoko sprostitev in za doseganje drugih stanj zavesti. Kopel deluje globinsko in intenzivno na vsako celico v telesu.

 *Na zvočno kopel ponavadi prinesemo podlogo za ležanje, deko ali spalno vrečo, kaj za pod glavo ter vodo.


14.00 – Tjaša Jurman: Otroška zeliščna delavnica

 Prenašamo otroško radovednost v naravo in se skozi potep spoznavamo s svetom zdravilnih rastlin, ki rastejo na travnikih tam okrog Karajžewca.

15.00 – Balansa slackline: Hoja po gurtni

Za mirno hojo po slacklinu je potrebna harmonija telesa in uma, zato ni presenetljivo, koliko zanimivih in življenjsko uporabnih veščin se lahko naučimo v igri z ravnotežjem na preprostem napetem traku. Na delavnici ravnotežja se bomo spoznali tako z osnovami kot tudi zahtevnejšimi tehnikami hoje po gurtni.

16.00 – Anej Maver: Izdelava čapatijev 

Ob ognju na levem bregu Idrijce se bomo naučili starodavne vedske skrivnosti – izdelave najbolj ploščatega kruha na svetu.

17.00 – Tanja Kovačič: »Kaj je ljubezen?« + izdelava presne sladice

Kaj je ljubezen? Kako naša predstava o ljubezni vpliva na naše razmišljanje ter občutja o njej? Za konec delavnice se bomo posladkali s presno sladico.

 

20.00 – Djembabe in Bokadema

Dve odlični, predvsem bobnarski skupini, ki bosta z divjimi zahodno afriškimi ritmi poskrbeli, da bomo sezuli plesne čeveljce ter se bosonogi prepustil prvinskemu plesu.

 

 

Nedelja, 4.6.2017

 

10.00 – Neža Pavšič: Jutranja joga in pranajama

Dneve na 10. taboru Karajžewc bomo začenjali z jogo ter pranajamo. Neža nam bo z nežnimi asanami in mehkimi vpogibi pokazala, kako postatajati visoko drevo med drevesi – človek, ki ga napolni narava in lastna energija.


11.00 – Dario Cortese: Na divje ob Idrijci

Kaj raste divjega in užitnega ob sotočju Cerknice in Idrijce nam bo na divji nabiralniško-kulinarični delavnici razkazal poznavalec užitnih samoniklih rastlin Dario Cortese.

 

 

*udeležba na vseh delavnicah je brezplačna

**vstopnina na koncerte znaša 5 EUR na večer

***10. tabor Karajžewc bo potekal brez elektrike

****možnost kampiranja