1. tabor Karajžewc

KUHARSKA DELAVNICA CERKLJANSKIH JEDI
KDAJ: Praznik dela (1.maj), 10.00
KJE: neposredna okolica planinske koče na planini Ermanovec
Karajžewca ne bi bilo brez karažewca, ene najbolj poznanih cerkljanskih jedi! Na kuharskih delavnicah se bomo prepričali čemu gre prav karažewcu taka slava in se spomnili njegovega okusa. Prav tako bo v kotlih in loncih zadišalo po drugih preprostih, domačih jedeh, kot so fižlevc, krompirjev golaž, smukavc, zelje, polenta itd.
Kvaliteta in druga vprašljiva dejstva o zelenjavi, sadju in ostalih priboljških, ki jih danes dobimo na trgu, so pomembna, da ugotovimo, kako bistvenega pomena je pridelati zelenjavo na svojem vrtu in se naučiti praktično, enostavno in raznoliko jo uporabiti. Žalostno je, da se znanja naših prednikov tako hitro izgubljajo in pozabljajo zaradi prehitrega tempa življenja in drugačnih interesov ljudi. Obudimo jih …
Kaj potrebujete: Veliko dobre volje, polno idej, preprostih receptov in praktičnih rešitev, kako na ognju iz povrtnin, sadja in drugih sestavin pripraviti okusne jedi. Skupaj bomo pripravili nekaj izbranih jedi, ki jih bomo mi in ostali mimoidoči tudi preizkusili.

DELAVNICA O ZELIŠČNIH ČAJIH

KDAJ: 1. maj, 13.00
KJE: začetek ob koči, potem nabiranje zelišč po Ermanovcu
Teorija (2 min): čaji in poparki, razlike in podobnosti ter druge ugodnosti
Praksa (preostala polovica dneva): nabiranje zelišč, sušenje in priprava pijač
-katere vrste zelišč so najprimernejše
-za kaj in proti čemu so koristne
-kako jih pripravimo
-poparki, prevretki, kombuča in drugi čudeži

TOLKALSKA IN DIDGERIDOO DELAVNICA

KDAJ: 1. maj, 14.00
KJE: ob koči na Ermanovcu
Če bi se radi srečali z igranjem didgeridooja, se naučili pravilne tehnike krožnega dihanja in izkusili kako se lahko iz tega glasbila spravi najrazličnejše zvoke, potem bo ta delavnica nalašč za vas. Delavnico bo vodila Zvonka Simčič, članica ansambla Uluru.
Isti dan pa se bo odvijala tudi tolkalska delavnica. Kdor bi se rad naučil pravilnega ritma na tolkalih, pa imate morda doma tolkalo in do zdaj še niste imeli možnosti, da bi vam kdo v praksi  pokazal njegovo uporabo, boste vse te veščine lahko preizkusili na Eko festu na Ermanovcu. Delavnico bodo vodili člani Uluru-ja.
Prijave in informacije na tel.st.031-204-048 Simon

KONCERT: ULURU in ČARANGI
KDAJ: 1. maj, v večernih urah
KJE: ob koči na Ermanovcu
Ansambel Uluru je nastal leta 1998. Tekom let se je iz orkestra didgeredoojev prelevil v etnoeksperimentalni ansambel. Že po svoji sestavi – šest članic in član – je ansambel dokaj netipičen za slovensko okolje, kjer je glasbeno “orodje” ter poudarjeno avtorski pristop k ustvarjanju povečini še vedno domena moških. Uluru poudarja refleksivnost, družbeno kritičnost, ženskost, kolektivno ustvarjanje, improvizacijo ter multiinstrumentalnost. Novi zvok zasedbe prinaša zelo odprto, eklektično, svežo in napredno godbo ter pristop, ki pomeni v slovenskem prostoru nekaj novega. Zasedba se melodično in v besedilih naslanja na izročilo slovenske ljudske glasbe, to pa obogati s svetlimi in živahnimi zvoki glasbil in zvočil iz raznih koncev sveta in preko. Uluru so na momente ritmični in plesni, spet drugič ambientalni, pri čemer se ne zapirajo v stroge in zaprte okvirje ampak puščajo prostor tudi za improvizacijo in eksperiment. Vse te elemente skuša Uluru organsko združiti v neko prefinjeno muzikalno zmes.
Duo Čarangi sta brata Samo in Jani, ki že vrsto let in skozi različne zasedbe nastopata na nepredvidljivih glasbenih popotovanjih. Sodelovala sta pri skupinah kot so The Strudls, Migowc, ter pri eni mlajših slovenskih improvizatorskih skupin Salamandra Salamandra.
Z novim projektom lahko pričakujemo improvizirano glasbo, ki se rojeva iz brenkal, godal, indijskih (sarangi) ter doma narejenih instrumentov, zvočil, tolkal, ropotal in glasu. Glasbo bi lahko v celoti opisali kot spiritualni eksperiment, ki je v osnovi akustičen, vendar že z uporabo ozvočenja in minimalnih efektov prehaja tudi na področje elektronske glasbe.

EKO OTROŠKE DELAVNICE

KDAJ: 3. in 4. maj, 10.00
KJE: C.M.A.K., narava
Otroci, spet se bomo dobili in ustvarjali lepe, nove stvari. Naučili se bomo  reciklirati – to pomeni, da bomo iskali načine kako iz starih stvari naredimo nove, lepše, uporabne stvari. Zato le pridno zbirajte škatle, plastične steklenice sokov, tulce wc papirjev in vse za kar si mislite, da bomo lahko uporabili in naredili čisto nove in unikatne izdelke.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.