O taboru

Tabor Karajžewc poteka vsako leto spomladi, in sicer več dni. Osredotočen je na žal v današnjih časih precej zapostavljeno in na rob odrinjeno raven kulture. Sporočilnost tabora je, da je za človekovo harmonizacijo in notranjo rast poleg kreativnega izraza in konkretne umetniške produkcije še kako pomembna tudi njegova naravnanost do splošne kulture bivanja, ki v prvi vrsti pomeni spoštljiv odnos do narave in bogatega etnološkega izročila znanj tako naših prednikov kot tudi drugih kultur.

Začetek tabora sega v leto 2008, ko je potekal na Ermanovcu. Naslednje leto smo ga izvedli v Kazarski grapi, od leta 2010 pa poteka v bližini naselja Straža/Želin, in sicer v prečudoviti naravi ob reki Idrijci, kjer se lahko tako obiskovalci in obiskovalke kot tudi sami organizatorji in organizatorke v miru dreves in reke posvečajo dejavnostim tabora in medsebojno sodelujejo.

r

O taboru so povedali:

Spodaj se nahajajo prispevki o Karajžewcu v različnih medijih.

Radio Odmevprispevek o taboru Karajžewc

Naslov članka: Karajžewc v Kazarski grapi
Avtor/-ca: Matjaž Peternelj
Datum izida: 3. junij 2009
Kratek opis: Daljši članek o taboru Karajžewc, v katerem avtor bolj podrobno opisuje dogajanje in vzdušje v Kazarski grapi med 29. in 31. majem 2009.

r

Primorske noviceKarajzewc_P.N.

Naslov članka: Korajžno v Kazarsko grapo
Avtor/-ca: Saša Dragoš
Datum izida: 1. junij 2009
Kratek opis: Krajši članek o taboru Karajžewc.
 
r

Odprta kuhinja (priloga Nedela) – odprtakuhinja

Naslov članka: Karaževc, fižlevc in smukavc
Avtor/-ca: Dario Cortese
Datum izida: 11. maj 2008
Kratek opis: Članek omenja tabor Karajžewc – tam je avtor tudi aktivno sodeloval -, predvsem pa se posveča cerkljanski tradicionalni kuhi oz. nekaterim jedem, katere se bile tudi predstavljene (skuhane in ponujane v pokušino obiskovalcem/-kam) tudi na taboru leta 2008.