Foto utrinki in nekaj misli

Letošnji tabor Karajžewc je bil nekaj posebnega. Ne toliko v programskem smislu, temveč v organizacijskem, saj je nad njim ves čas lebdela grožnja koronavirusa in z njim povezanih ukrepov. Najprej smo bili tabor prisiljeni premakniti z že ustaljenega termina v začetku junija na prvi vikend julija, kar se je izkazalo kot dobra odločitev, saj nam je predvsem vreme šlo zelo na roko. A še nekaj dni pred izvedbo letošnje edicije tabora je vse viselo v zraku, še posebej ko je bilo s strani vlade sporočeno, da bo izvedba prireditev z več kot 50 obiskovalci še dodatno otežena, če že ne onemogočena. V glavah smo prirejali različne scenarije in možnosti, saj je kazalo vedno slabše.

Dva dni pred začetkom tabora pa je posvetila luč na koncu tunela in z vso silo smo se zagnali proti njej. Vse od infrastrukture do drugih za tabor nujnih stvari je bilo pripravljeno v rekordno hitrem času, to pa je botrovalo zares lepemu in srčnemu dogodku ob prelepi reki Idrijci, ki ste ga soustvarjali tudi vi, dragi mentorji in mentorice, predavateljica, glasbeniki in glasbenice, prostovoljke in prostovoljci ter obiskovalke in obiskovalci.

Vsi pa te sreče nimajo! Zato smo v mislih z vsemi kulturnicami in kulturniki, ki jih je koronavirus in z njim povezani ukrepi močno prizadeli, in ki jim ablast – tako kaže – nima namena zares priskočiti na pomoč. Kmalu po zaključku tabora Karajžewc je namreč v javnost prišla novica o obupnem stanju na nam ljubem Radiu Študent (glej izjavo za javnost): številni sodelujoči posamezniki in posameznice so se zaradi posledic epidemije primorani odreči svojim že tako simboličnim honorarjem, krčijo se program in projekti, za povrh pa jim želi financiranje znižati še ustanovitelj, to je ŠOU v Ljubljani, kar v C.M.A.K.-u ostro obsojamo!

Neglede na vse črne dogodke pa še vedno z vsem srcem upamo, da tabor Karajžewc ni bil zadnji tako sproščen dogodek letošnjega (po)let(j)a in da se kmalu vidimo. Vseeno pa smo za lepe spomine pripravili čez 100 fotografij, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Ostanite zdravi in borbeni!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.