Nazaj h koreninam

Tabor Karajžewc smo v C.M.A.K.-u pričeli organizirati pred dobrimi dvanajstimi leti. Idejno je šlo za piknik nekje v naravi, ki bi skozi simboličen program, predvsem pa skozi neobremenjeno druženje utrdil vezi med takratnimi mladimi, delujočimi v cerkljanskem mladinskem centru.

To je tudi uspelo. S pomočjo dobre povezanosti med lokalnimi mladimi je Karajžewc skozi leta rasel in vsako leto so lahko obiskovalci in obiskovalke tabora preko vedno novih delavnic in predavanj pridobivali nova znanja ter se zabavali ob vedno novih vižah domačih in tujih glasbenih zasedb.

Nobena rast pa seveda ne more biti neomejena – pa naj nas ekonomisti še tako prepričujejo v nasprotno. In isto je s Karajžewcem, katerega organizacijska ekipa se sooča še z drugimi, eksistencialnimi problemi. Čez dobra dva meseca se namreč izteče rok, do katerega se mora mladinski center C.M.A.K. izseliti iz Tinčkove bajte, baze in idejnega doma, kjer se je skozi leta snoval Karajžewc in seveda vsi drugi večji in manjši dogodki, ki pestrijo kulturno krajino Cerkljanske (in širše).

A ne glede na preteče grožnje brezdomstva in izgorelosti kolektiva plujemo naprej. Ne popuščamo, temveč se prilagajamo trenutnim situacijam in se borimo za svoj (avtonomni) prostor pod soncem. Pa četudi to pomeni iti nazaj h koreninam. No, saj včasih je to edina prava pot, ki pelje k kritičnim (samo)refleksijam in odpira, kot bi rekel Marko Brecelj, nova vrata v jutri.

Letošnji Karajžewčk je pokazal, da ta še obstajajo. Naj ostanejo čim dlje in čim bolj na stežaj odprta. Za nas in za vse, ki še prihajajo za nami.

Hvala vsem, ki ste omogočili_e izvedbo letošnjega Karajžewčka. Vaše delovne roke, skravžljani možgani in dobra volja so tisti, ki štejejo! Za obujanje lepih spominov pa bodo vedno na voljo fotografije.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.