Delavnica minimalistične obutve

Na delavnici bomo maksimalno dobro izdelali minimalno obutev. V kolikor ste prebrali knjigo Rojeni za tek, obutev verjetno poznate pod imenom “huaraches”. Oblika izhaja iz tradicionalne obutve in je preprosto genialna. Sandali simulirajo bosonogo hojo, narejeni so po meri in so zato izjemno udobni. Zame je to postala edina poletna obutev, ki jo uporabljam za tek, pohodništvo in za vsakodnevne opravke.

Vsak udeleženec si bo naredil svoja obuvala. Za izdelavo podplata bomo reciklirali avtomobilske gume, ta bo vaša stopala zaščitila pred bolečimi izkušnjami z neprizanesljivo naravo. Stopalo se na surovi gumi ne počuti najboljše, zato bomo čez gumo dali še plast usnja in tako imamo že izdelane naše nove podplate. Te je potrebno nato samo še pritrditi na naše noge, kar lahko naredimo na različne načine. Za to bomo uporabili vrvice ali usnjene jermene. šli bomo čez celoten proces izdelave in domov se boste vrnili s parom sandalov v katerih boste uživali celo poletje. Poleg tega novega para obutve boste odšli z delavnice tudi z dovolj znanja, da si sami v prihodnje izdelate še kakšen par.

Delavnico bo vodil Gregor Brovinsky in bo potekala v dveh delih. In sicer v soboto 1.6. ob 17h, ter v nedeljo 2.6. ob 10h.

Vabljeni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.